ChristenUnie Nieuwegein steekt de handen uit de mouwen op NL-Doet

Klussen NL-doetzaterdag 10 maart 2018

Ieder jaar in maart is de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLDoet. Als partij die vrijwilligerswerk belangrijk vindt, kan de ChristenUnie niet ontbreken op deze dag. Een mooie delegatie uit Nieuwegein trok er dan ook op uit op zaterdag 10 maart om de handen uit de mouwen te steken.

Het doel van vandaag was het lenteklaar maken van bouwspeeltuin Jeugdland. Samen met een grote groep andere vrijwilligers hebben de fractie en andere betrokken CU’ers  hout gesjouwd, struiken gepland, picknicktafels in elkaar gezet en andere klussen uitgevoerd. Als ChristenUnie vinden we het belangrijk dat speelplekken als Jeugdland er zijn in Nieuwegein. Spelen in de buitenlucht is namelijk erg gezond voor kinderen! We waarderen de inzet van de vele vrijwilligers die deze mooie plek mogelijk maken en willen vanuit de Raad doen wat we kunnen om initiatieven als deze te ondersteunen. We willen het met name zo makkelijk mogelijk maken om vrijwilligerswerk te kunnen doen, bijvoorbeeld door een gratis Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen aanvragen.

De CU delegatie ging na een productieve ochtend de tram in richting Utrecht. Daar werd rond 13.00 uur het Manifest "Waardig Oud Worden" gepresenteerd door de ChristenUnie. Een belangrijk thema voor de partij, zowel landelijk als plaatselijk. Zo wil de ChristenUnie Nieuwegein zich inzetten om voorzieningen met een sociale functie open te houden en om ervoor te zorgen dat ouderen vanaf 70 standaard een jaarlijks bezoek krijgen vanuit het wijkteam.

Labels
Campagne

« Terug