Madelon Voorthuijsen

Commissielid

 

Nieuwegein is een plezierige plek om als gezin te wonen! Met mijn man en onze zoon van vier ben ik hier in 2015 naartoe verhuisd, vanuit Utrecht. In Nieuwegein hangt een stadse, maar gemoedelijke sfeer. De kinderen in de buurt spelen lekker buiten en men loopt gemakkelijk even bij elkaar aan. 

​Alweer heel wat jaar geleden ben ik begonnen met werken in de zorg en welzijn-sector. Ik herinner mij dat ik tijdens mijn studie verpleegkundige al vragen had als: "Waarom wordt dit protocol precies zó opgesteld? Het zou praktischer zijn en hetzelfde resultaat hebben wanneer..."  Helaas waren mijn ideeën 'vanaf de werkvloer' destijds nog niet zo welkom. Mijn werkervaring in de ouderenzorg heeft ertoe geleid dat ik deze doelgroep een warm hart toedraag - er kan nog zó veel beter! 

Zelf kom ik uit een gezin dat, op grond van ons geloof in God en de principes uit de Bijbel, altijd zeer begaan is geweest bij de 'zwakkeren' in de maatschappij. Mijn eigen vader is, voordat hij met mijn moeder trouwde, een lange tijd verslaafd geweest aan drugs. Toen hij vrij was van deze verslaving heeft hij zelf een stichting opgericht, waarmee mijn ouders jarenlang de minder bedeelden in de samenleving hebben geholpen. Door hun voorbeeld hebben ze mij geleerd dat ik mij, net als Jezus, uit mag strekken naar mensen in nood.  

De ChristenUnie is voor mij de plek om, op basis van de christelijke principes, een verschil te maken in Nieuwegein.

De thema's waar mijn hart ligt, en waar ik mij voor in wil zetten, zijn:

- Vereenzaming onder ouderen

- Veiligheid en privacy van burgers