Martin Monrooij

 

Fractievoorzitter
Raadslid 

IJzerwerf 13
3433 DH  Nieuwegein
030-6064771

 

Ik ben sinds 1994 actief voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van Nieuwegein en ben ik commissielid, raadslid en wethouder geweest. In al die jaren heb ik mij ingezet voor een goed bestuur voor onze stad. 

Ik vind het werk van de gemeenteraad nog steeds uitdagend en boeiend. Er komen altijd weer nieuwe zaken voorbij die om een beslissing vragen. Dat kan gaan over groenvoorzieningen, waar wel of niet bouwen, hoe zorgen we voor de kwetsbaren in onze gemeente, hoe houden we onze stad economisch op orde en waar geven we ons geld aan uit? Je komt als lid van de gemeenteraad met alle onderwerpen in aanraking die van belang zijn voor alle inwoners en die het prettig maken om in onze stad te wonen. Ik wil dat de gemeenteraad besluiten neemt die goed zijn voor alle inwoners van de gemeente Nieuwegein. Daar wil ik mij de komende periode (2018-2022) met uw hulp ook weer voor inzetten. 

In het dagelijks leven werk ik als manager bij de Belastingdienst in Utrecht. Gelukkig kan ik mijn werk zo inrichten dat ik mijn politieke werk er altijd naast kan blijven doen. Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee dochters. Mijn vrouw en ik wonen al ruim 40 jaar in Nieuwegein. We voelen ons echt met de stad verbonden en willen ons ook voor de stad inzetten. Ik doe dat in de politiek en mijn echtgenote in het wijkplatform Vreeswijk en de afgelopen jaren ook in het 4 en 5 mei comité. We zijn ook actief in onze kerk, de Hervormde Gemeente Vreeswijk. Zo staan we allebei midden in de samenleving. En zo hoort het ook!