Sirodjini Chim

 

Commissielid

 

Wonen in de binnenstad van Nieuwegein is heerlijk. Op zaterdagochtenden wandel ik graag op de markt en na een werkdag kan ik op steenworp afstand mijn energie kwijt in de sportschool. Het is een fijne plek! Voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik kort meer informatie geven over wie ik ben.

Op mijn 17e startte ik met de opleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, dat was in 2009. Logische keuze voor mij, want ik vond politiek en de overheid op jonge leeftijd al interessant.

Op mijn 18e wist ik een meeloopstage te bemachtigen bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. In slechts een paar weken leerde ik de partij kennen en begon ik te begrijpen wat politiek vanuit een Christelijke identiteit betekent. Tegelijkertijd vond ik het ook heel spannend en was ik erg onder de indruk van het politieke arena. Ik was eigenlijk niet weg te slaan en bleef stug in het publiek zitten als de debatten doorgingen tot diep in de avond. Soms zeiden de fractiemedewerkers lachend: Ga eens naar huis joh! Dan moest ik bij thuiskomst even appen dat ik veilig was thuisgekomen. Grappig als ik eraan terugdenk. 

Laten we vooruitspoelen naar 2017. Met mijn diploma op zak en een leuke baan bij de Rabobank wil ik me graag inzetten voor de ChristenUnie in Nieuwegein. Dit is de stad waar ik woon met mijn aanstaande echtgenoot. Samen gaan wij naar de evangelische gemeente Motion in Utrecht. Er zijn een aantal thema's waar ik echt hart voor heb gekregen, daarom sta ik in 2018 voor het eerst op de kandidatenlijst van de ChristenUnie Nieuwegein.

Thema's waar ik me in het bijzonder voor wil inzetten:

◦ Opstaan voor gezinnen met kinderen die opgroeien rond de armoedegrens. Als gemeente moeten we oplossingen gaan bieden om te bouwen aan een bestendige toekomst.

◦ Deze stad barst van talentvolle jongeren. Ze verdienen betere voorlichting over de arbeidsmarkt.

◦ De woningmarkt in Nieuwegein loopt vast, er moet iets gebeuren om vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten.