Wiet in de parkeergarage

Joint, wiet.jpg
Sirodjini Kuijpers
Door Sirodjini Chim op 3 maart 2018 12:00

Wiet in de parkeergarage

Afgelopen dinsdagavond zette ik rond 22 uur mijn auto in de parkeergarage van City Plaza. Toen ik uitstapte kwam de geur van wiet me tegemoet. Ik was niet verbaasd, want dit ruik ik wekelijks.

Waarom is deze parkeergarage zo populair onder jongeren? Het is natuurlijk overdekt. Er is geen wind én veel verborgen hoekjes. Lekker uit het zicht een joint roken met je vrienden is hier eigenlijk heel gemakkelijk.

In 2016 werd tijdens een rioolonderzoek ontdekt dat Cocaïne, XTC en Cannabis veel worden gebruikt in Nieuwegein. Daar schrok ik wel van. Ik ben de laatste die oordeelt als iemand drugs gebruikt, maar ik ben blij dat de gemeente aan Marco Looyé heeft gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaak.

Ik vind wel dat er nu meer nodig is. In genoeg wijken speelt helaas drugsoverlast. Daar komt nog bij dat afgelopen januari nog een inval in een loods in Nieuwegein omdat deze in verband werd gehouden met drugshandel. Veel gebruik, betekent natuurlijk ook veel handel.

Daarom is vanuit de ChristenUnie Nieuwegein het idee ontstaan om een speciaal team van de gemeente op te richten. Dit team is nodig om druggerelateerde criminaliteit aan te pakken.

Vindt u dit ook?

Stem dan woensdag 21 maart op de ChristenUnie Nieuwegein, want uw stem is waardevol

Deel dit bericht

Labels: , ,