Samen recht doen: op naar de verkiezingen!

IMG_1339 kopie.jpg
profiel foto
Door Webredactie Nieuwegein op 16 februari 2022 om 17:19

Samen recht doen: op naar de verkiezingen!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Waar gaan wij voor en waarom zou je op ons stemmen? Wij investeren in zorg voor elkaar. In een overheid die bondgenoot is van de inwoners van Nieuwegein. In een duurzame economie en duurzame inrichting van de stad. Wij willen samen werken aan een mooie, groene stad, waar we fijn kunnen wonen. We willen samen recht doen.

Samen

Deze verkiezingen gaan over mensen. Over jou en over mij. Hoe willen wij met elkaar samenleven in Nieuwegein? Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen van deze tijd laten wij ons als christelijke partij inspireren door de bijbel. We zijn een partij van christenen, voor iedereen!

In Nieuwegein is het pas fijn wonen als mensen elkaar zien en helpen, verbinding zoeken en over verschillen praten. Samen willen we werken aan een mooie stad, met extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. We willen dat niemand er alleen voor hoeft te staan. We zijn ervan overtuigd dat voor een mooie stad gemeente, bedrijven, organisaties en inwoners moeten samenwerken. Met respect en vanuit vertrouwen.

Recht

Uitgangspunt van de ChristenUnie is dat elk mens waardevol is. Daarom willen we iedereen recht doen. Onrecht past daar niet bij. We willen veel aandacht geven aan kinderen en gezinnen. Kinderen zouden niet moeten opgroeien in armoede. Bij zorg moet de mens centraal staan. Hulp moet passend zijn en snel gegeven worden. Iedereen moet mee kunnen doen. Ook als je weinig geld hebt of fysiek beperkt bent. Recht doen betekent ook oog hebben voor de toekomst. Wat we nu doen, is dat ook goed voor onze kinderen en kleinkinderen? We zijn daarom voor een duurzame stad.

Doen

Het is belangrijk dat we ook aan de slag gaan! Er zijn veel uitdagingen waar we wat mee moeten. Verduurzaming, aanpak eenzaamheid, jeugdzorg, woningbouw, noem maar op. We willen hier graag mee aan de slag, met de samenleving. Ideeën en initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen wij graag. Wel met altijd in het achterhoofd: wordt de samenleving hier beter van?

Zaken die wij snel willen oppakken: 

  • Onderzoek naar wat de stad aan kan wat betreft groei.
  • Meer natuurlijke speelplekken voor kinderen en beweegroutes voor ouderen.
  • Ouderschapscursussen opzetten.