Ideeënmarkt

Uiterwaarden.jpg
Anneloes (IMG_1472).jpg
Door Anneloes Voorberg op 26 januari 2023 om 18:51

Ideeënmarkt

Goede ideeën gevraagd voor Nieuwegein

Er komt een ideeënmarkt in Nieuwegein na initiatief van de ChristenUnie
Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel om het raadsbudget in te zetten voor een ideeënmarkt en het realiseren van de beste ideeën. 
Tijdens de ideeënmarkt kunnen inwoners hun goede ideeën voor Nieuwegein inbrengen. 
Als een fractie het idee omarmt kan het omgezet worden naar een motie waarmee aan de raad geld gevraagd wordt om het idee te realiseren.
Op 18 april is de eerste ideeënmarkt. Iedereen wordt dan uitgenodigd met een goed idee te komen.
Heb je een goed idee voor Nieuwegein? Laat het ons weten. 
Motie 'motiemarkt' heeft geleid tot introductie van de ideeënmarkt
De gemeenteraad heeft jaarlijks een flink bedrag beschikbaar, dit jaar gaat het om €200.000. Voor dit raadsbudget was nog geen invulling. Omdat de ChristenUnie het belangrijk vindt dat dit geld besteed wordt aan iets waar inwoners wat aan hebben, is dit idee geboren. Het draagt ook bij aan de betrokkenheid van inwoners bij de politiek. Gezien de lage opkomst bij de laatste verkiezingen is het belangrijk de betrokkenheid te vergroten.
In juli hebben we als CU-fractie een motie ingediend met het voorstel voor een onderzoek naar een motiemarkt. De andere fracties waren hier toen nog niet van overtuigd. Wel is toen afgesproken dit idee verder te bespreken tijdens de raadsconferentie. De motie is toen daarom ingetrokken. Tijdens de raadsconferentie in september is met een kleine groep verder gesproken over het idee en al pratende kwamen we op het plan voor een ideeënmarkt. Inmiddels is het plan verder uitgedacht en uitgewerkt en heeft de gemeenteraad er dus mee ingestemd. Onze fractieondersteuner Anneloes is lid van de werkgroep om dit verder te organiseren.
18 april eerste ideeënmarkt
Op 18 april is de eerste ideeënmarkt. Dan kunnen inwoners met een goed idee hun idee delen met de gemeenteraad. Als een fractie dat idee omarmt kan het zomaar eens realiteit worden!
Binnenkort komen meer informatie, een aanmeldformulier en de spelregels op de website van de gemeente.
Heb je een goed idee voor Nieuwegein? Denk er vast over na, zoek eventueel anderen op om het idee samen in te dienen, en houd de website in de gaten. Hopelijk zien we je dan op 18 april!